Ποιοι είμαστε

Αγαπητοί ΦΙΛΟΙ

Η επίσκεψη σας και μόνο στην ιστοσελίδα μας, στην επίσημη σελίδα από την οποία μπορείτε να γνωρίσετε την δράση μας αλλά και τα δρώμενα του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας, μας γεμίζει χαρά.
Μεγάλο φορτίο στην πλάτη μας η αναστήλωση του Πύργου , αυτού του ιστορικού μνημείου που κατασκεύασε ο μεγάλος αρχιτέκτονας της πατρίδας μας Σταμάτιος Κλεάνθης το 1841.
Όταν το κράτος μας αποφάσισε να εγκαταλείψει στην τύχη του “Το Καστέλο της Ροδοδάφνης , ο Δήμος Πεντέλης και εμείς δώσαμε μια υπόσχεση… Θα αναστηλωθεί, θα επιστρέψει η λάμψη του και θα γίνει κοιτίδα πολιτισμού της χώρας μας.
Σε αυτό το δύσκολο “ταξίδι”  είναι  δίπλα μας πολλοί χορηγοί, εθελοντές και έτσι το Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας μπόρεσε να σταθεί και πάλι όρθιο και να φιλοξενήσει μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις .
Μια περιήγηση στην ιστοσελίδα μας, θα σας δώσει μια πλήρη εικόνα των εκδηλώσεων που έχουν γίνει σε αυτόν τον μαγικό χώρο.
Τα μέλη του συλλόγου μας με πολύ αγάπη , όρεξη αλλά και προσωπική εργασία συμβάλλουν στην λειτουργία του Πύργου.
Μαθήματα ζωγραφικής, χαρακτικής, χορού, υποκριτική , σκάκι, κιθάρας , πιάνου, Photoshop, D I Y, παιδικού εργαστηρίου, μπορεί να παρακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται  και να γίνει “μαθητής” του πολιτιστικού μας κέντρου.
Κάθε Τρίτη και Παρασκευή απόγευμα λειτουργεί η δανειστική μας βιβλιοθήκη, με 2000 τίτλους βιβλίων, ενώ τα Σαββατοκύριακα η λέσχη κινηματογράφου μας σας χαρίζει μοναδικές στιγμές ταξιδιού στην 7η τέχνη, με νέες ταινίες, αφιερώματα και παιδικές προβολές για τους μικρούς μας φίλους.
Το διαδικτυακό μας ραδιόφωνο Plakentia web radio , σας κρατάει συντροφιά όλο το 24ωρο και δυο φορές το μήνα έχουν την δυνατότητα οι ακροατές μας να απολαμβάνουν συνεντεύξεις μεγάλων καλλιτεχνών και ανθρώπων της τέχνης μέσα από την εκπομπή “Μίλα μου για Σένα” με τον γνωστό σε όλους μας τραγουδοποιό Κώστα Λειβαδά και τον Λευτέρη Κοντουλάκο.
Ο “Πολιτιστικός Σεπτέμβριος ” είναι πλέον ένα καθιερωμένο φεστιβάλ που χαρίζει μαγικές βραδιές θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας.
Θα χαρούμε να είσαστε δίπλα μας σε αυτόν τον αγώνα που δίνουμε για την αναστήλωση του Πύργου ,ώστε να γνωρίσει όλη η Ελλάδα πως το “Καστέλο της Ροδοδάφνης ” πρέπει να αποκτήσει την ίδια λάμψη με την “Βίλα Ιλίσια” το σημερινό μας Βυζαντινό Μουσείο ,που η φιλέλληνας Δούκισσα της Πλακεντίας άφησε κληρονομιά στην πατρίδα μας.